Venus, Sandro Botticelli (Italian (Florentine), c. 1484-1490, Tempera on wood panel, Sabauda Gallery. Inv. 172, Courtesy, Museum of Fine Arts, Boston.

sursă poză: boston.com

O pictură extrem de rară cu Venus în mărime naturală, realizată de Sandro Botticelli în 1490 este expusă în SUA pentru prima oară, în cadrul unei expoziții intitulată “Boticelli și Căutarea Divinului: Pictura Florentină între Medici și Focurile de Vanități”.

Aceasta include o selecție de 16 lucrări ale lui Botticelli ce are scopul de a prezenta evoluția celebrului artist de-alungul timpului și trecerea de la subiecte din mitologie la reprezentările religioase din lucrările acestuia.

Expoziția a fost prezentă mai întâi la Muscarelle Museum of Art din Virginia, iar acum se află la Museum of Fine Arts din Boston, unde rămâne deschisă publicului până pe 9 iunie.

Suntem extrem de mândrii că am reușit să aducem în țară această expoziție extraordinară a unuia dintre cei mai mari artiști ai lumii. Spectacolul Botticelli continuă tradiția expozițiilor internaționale importante, după Michelangelo, Caravaggio și Leonardo da Vinci, ce au avut loc în ultimii ani, expoziții în care lucrările originale de artă ne oferă lentilele necesare pentru a explora temele și ideile care i-au inspirat pe acești genii – a declarat Aaron De Groft, directorul muzeului Muscarelle Museum of Art, pentru artnet.com.

Expoziția a fost posibilă datorită colaborării dintre Muscarelle Museum, MFA Boston și Asociația Culturală Metamorfosi din Italia.

Sandro Botticelli pe numele său real Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi a unul dintre cei mai reprezentanți pictori italieni ai Renașterii. Născut în Florența în 1445, acesta este cunoscut în special pentru lucrările “Primăvara” și “Nașterea lui Venus”. Botticelli s-a stins din viață în 1510, la 65 de ani.