Autor- Sedem Minut Localizare- Parcul Krețulescu #spotlight2017

Spotlight 2017 – Festivalul Internațional al Luminii – debutează joi, 20 aprilie, în Piața George Enescu, la ora 20:30 cu Phoenix Fire Dancers – un spectacol de lumină al companiei austriece Phoenix. Evenimentul ce a strâns peste 200.000 de participanți în 2016, se desfășoară până pe 23 aprilie între orele 20:30 la 23:00. Noua ediție reinterpretează peisajul urban bucureștean prin intermediul artei digitale și multimedia. Calea Victoriei devine pietonală între Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței, unde peste 20 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping transformă zona într-un gigant spațiu expozițional.

Printre noutățile Spotlight 2017, Art Safari este prezent cu reproduceri după Ștefan Luchian, ce vor putea fi admirate pe clădirea Grand Hôtel du Boulevard. O altă premieră o reprezintă cei de la MotionLab, nominalizați anul trecut în competiția celui mai mare festival al luminii din lume, The Circle of Light Festival. Mobius Gallery va expune o instalație de artă în Piața Națiunile Unite, iar muzicianul și artistul vizual Tom Brânduș este inclus în festival cu două instalații multimedia, create de Sylenz Media. Portofoliul celei de-a treia ediții Spotlight este completat de artiști din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța și Austria. Dintre artiștii români prezenți în festival mai amintim Mindscape și Les Ateliers Nomad.

Spotlight 2017 este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB

Partenerii internaționali Spotlight 2017, Festivalul Internațional al Luminii din Berlin și Signal Festival din Praga, vor fi prezenți în festival cu instalații și proiecții din Austria, Slovacia, Finlanda și Germania.

Mai multe detalii despre program găsiți pe site-ul oficial al festivalului și pe pagina de facebook Spotlight Festival.

INSTALAȚII DE ARTĂ

PARCUL KRETULESCU

SIGNAL FESTIVAL DIN PRAGA PREZINTĂ FOR PEACE (SK)

CALEA VICTORIEI 15

AQUARIUM CAR (FR)

CALEA VICTORIEI, VIZAVI DE MAGAZINUL MUZICA

DISCOBALLS (RO)

CALEA VICTORIEI LÂNGĂ MAGAZINUL VICTORIA

IUBESC BUCUREȘTI (RO)

 STRADA LIPSCANI 19, VIZAVI DE MAGAZINUL VICTORIA

MONOLITH (CZ)

RÂUL DÂMBOVIȚA

RAȚE PE APĂ (RO)

CALEA VICTORIEI

ARTISTIC PANELS (RO)

GRAND HÔTEL DU BOULEVARD

GRAND HOTEL BULEVARD (RO)

PIAȚA REVOLUȚIEI, LÂNGĂ MONUMENTUL LUI IULIU MANIU

SIGNAL FESTIVAL DIN PRAGA PREZINTĂ NOISESCAPE (FI)

CALEA VICTORIEI 22, BLOCUL ROSENTHAL

HORIZONTAL INTERFERENCE (PL)

MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI, CALEA VICTORIEI

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL LUMINII DIN BERLIN PREZINTĂ GUARDIANS OF TIME (GE)