Haroshi îmbină pasiunea pentru skateboarding cu cea pentru sculptură, iar rezultatul este uimitor. Artistul de origine japoneză realizează niște lucrări extrem de inventive, folosind ca materie primă skateboarduri uzate. După ce și-au îndeplinit rolul urban, plăcile de skateboard se transformă și capată un rol artistic. Tehnica lui Haroshi este foarte interesantă, acesta realizând mai multe straturi din plăcile de lemn, pe care le lipește, apoi le sculptează, iar la final, în funcție de lucrare le lăcuiește.

Măiestria artistului se reflectă în formele pe care le creează. Fie că vorbim de o chitară, o pisică sau părți din corpul uman stilizate, acestea captează atenția privitorului datorită detaliilor și a efectului de culoare unic dat de straturile de skateboarduri folosite. În plus, acestea sunt realizate la scară largă, iar dimensiunile lor sunt impresionante.

Haroshi

Sculptură realizată de Haroshi

Lucrările lui Haroshi au câștigat numeroase premii și s-au bucurat și de atenția presei, publicații precum GQ Magazine, Wired sau Hidden publicând materiale despre sculpturile din skateboarduri.

Născut în 1978, Haroshi este un artist japonez care a învățat singur să sculpteze. Fără nici o pregătire profesională, acesta a adoptat perseverența și determinarea din cultura skateboardingului în crearea operelor de artă. Haroshi susține că relația lui cu lucrările sale este aceeași cu cea pe care o are cu skateboardul – sunt viața lui, vehiculul său de comunicare și exprimare.

HAROSHI – SCULPTURI DIN SKATEBOARDURI