Bună seara dragii mei, este luni, este “Artă Prin Gaura Cheii”. Începând de acum, timp de două ore, o să ascultăm o sumedenie de povești interesante, așa cum v-ați obișnuit, din lumea artei. Sunt Steluța Roșca Stănescu și vă invit să petrecem următoarele două ore împreună pe frecvența 107,3 Smart FM – Un radio cu emoție. Veți asculta povestea proiectului de diplomă UNArte transformat în expoziție și intitulat “RUUMY”, proiect semnat de Simina Filat.

Să fim creativi, să fim smart, să fim noi! 

“RUUMY” - Peretele “dressing” - INTERVIU cu Simina Filat și Iulia Gorneanu

by STELUȚA ROȘCA STĂNESCU | ARTĂ PRIN GAURA CHEII, la SMART FM

SRS: Designerul Simina Filat, un designer tânăr, un designer care a terminat Universitatea Națională de Arte – secția modă/design vestimentar de curând, mai exact o săptămână (Simina Filat: două săptămâni, aproape) …de două săptămâni. Un designer cu mult talent, spun foarte mulți oameni, ca dovadă că, se află, din câte știu eu, la a doua expoziție personală (Simina Filat: Da, a doua expoziție în cadrul Galeriei Galacteca.), dar un designer extrem de original, o să vă convingeți după ce o să auziți și o să și vedeți proiectul pe care ea îl va prezenta în această seară. Da, Simina Filat este un copil original și are foarte multe idei. Copil, zic eu, fiindcă mi se pare mie că este foarte tânără (râde) (Simina Filat: Vă mulțumesc). Dar, Simina Filat, înainte să facă Universitatea Națională de Arte, a terminat ASE-ul.

Simina Filat: Da, am terminat Management pe Diploma de Licență, iar la Master am făcut Contabilitate și Audit. Mai apoi, am decis că am nevoie și de facultatea de arte, pentru că aveam nevoie de o perspectivă creativă pe care nu ți-o poate da decât o facultate din domeniu.

SRS: De ce ai fi avut tu nevoie de o perpectivă creativă? Deci, ce-ai fi făcut după ASE să te ducă la…

Simina Filat: De fapt, am făcut în timpul ASE-ului, pentru că tot timpul am avut înclinația asta către artă și către… nu știu, artizanat mai degrabă. Făceam mici lucruri care mi s-au transformat dintr-un hobby într-un mic business, care a început în perioada facultății, apoi, nu știam ce vreau să fac cu viața mea și am continuat cu ASE-ul, cu Masterul, și-am zis că mă voi duce pe Audit. Însă, când am văzut că mă pot întreține și pot să mă dezvolt mai mult pe partea acesta de creație, am simțit că ăsta îmi este drumul și că trebuie să fac și eu, cumva, o școală în domeniu. E singurul lucru care-ți poate deschide ochii și perspectivele, într-adevăr, de domeniu și profesionale pe care nu ai cum să le înveți înainte. Eu am fost autodidactă pe marochinărie, cu youtube-ul în față (presupun că foarte mulți oamenii asta fac). Însă, mi-am dat seama când am intrat în facultatea de arte că nu știam aproape nimic despre acest domeniu… despre modă, despre design, habar nu aveam.

SRS: Deci, tu te-ai apucat, înainte să faci facultatea de arte, să confecționezi obiecte de marochinărie, asta însemnând accesorii, genți…

Simina Filat: Accesorii, genți… da. Am început pe genți. Primul meu plic a fost tăiat dintr-o fustă veche a mamei mele, care, de atâta purtat făcuse și fund (râd împreună)… și atunci am luat-o, am udat-o, am încercat s-o întind, să o usuc, să fie cât de cât dreaptă, cusută la mâna într-un stil (SRS: de care, probabil acum râzi, dar atunci erai mândră)… exact, eram mândră (râd împreună). Pe urmă, a ajuns la o prietenă, iar apoi, din prietene în prietene, am avut cererile să le fac și eu ceva unicat… pe asta mizam… și transformându-se așa, ușor, ușor am ajuns să fac ce-mi place și să mă și întrețin din asta.

Plicuri Simina Filat

SRS: Simina Filat, designer. Povesteai că, încă de pe vremea când erai studentă la ASE, a-nceput să te preocupe confecționarea obiectelor de marochinărie, și înțeleg că nu numai cadouri… până la urmă, tu ai ajuns să vinzi toate aceste obiecte.

Simina Filat: Da, am ajuns să le vând, pentru că, în primul rând, materia primă costă… și pentru primele plicuri care au ajuns la prietene am avut un “return” financiar. În domeniul artei… nu poți face artă fără bani. Dacă nu poți să scoți plus valoare din produs, nu poți să creezi pe mai departe. Eu, pe vremea aceea, eram doar artizanul creativ, tânăr antreprenor. Nu am simțit asta de la început, o făceam din hobby și din plăcerea de a-mi purta cineva ceva făcut de mine, însă, cu tot timpul, având din ce în ce mai multe cereri, am început să-mi caut furnizori, am găsit furnizor de piele, am început, cumva, să dezvolt partea aceasta. Da, vindeam foarte bine, ideile mele plăceau foarte mult, și în orice mediu fizic de vânzare sau de comercializare intram, vindem foarte bine. Am și avut noroc ca, pe parcursul acestei perioade, să întâlnesc niște oameni minunați care m-au susținut și care mi-au dat încredere. Una dintre persoane este chiar Iulia Gorneanu, care este aici lângă mine. Pot spune că, datorită ei, mă simt mai puternică pentru că ea crede în mine.

Iulia Gorneanu: Simina este de o modestie absolut copleșitoare, artizan – creativ de o creativitate absolut debordantă. Când am cunoscut-o, era deja asimilată la târgurile de design, în magazinele specifice de design precum secția “Tineri designeri români” de la Cocor. Acolo am și cunoscut-o și tot de acolo am achiziționat prima poșetă marca Simina Filat, nu la fel de finisată ca acum, dar o formă absolut fabuloasă cu care mă mândream și la piață, și la bal, și la teatru, și apoi într-o galerie de artă contemporană, fiind de pe atunci o invenție, ceva nou, ceva inedit, ceva extrem de creativ. Simina Filat este de o modestie copleșitoare, o femeie aboslut superbă, un designer de mare, mare viitor. Eu cred cu toată ființa mea în ea, în progresului ei. Sunt atât de mândra că, pur și simplu, a avut cel mai tare proiect de absolvire anul acesta, acum câteva săptămâni.

SRS: Simina Filat, o creatoare de excepție, așa cum deja, Iulia Gorneanu confirmă de la început, te gândești că vrei să faci universitatea de arte. De ce îți mai trebuia și școala?

Simina Filat: Pentru că, deja mai trecusem printr-o facultate, trecusem prin câteva instituții și prin câteva școli. Am ajuns la concluzia… e de la sine înțeles că e nevoie să te scolești într-un domeniu în care vrei să fii profesional. Până atunci, vezi lucrurile dintr-o altă manieră, nu vezi cumva și toate instrumentele de lucru din domeniul respectiv. Să vă spun că, până să intru în facultate, habar n-avem despre ce înseamnă modă, ce înseamnă design. Când am cunoscut-o pe doamna Avram în prima oră, mi-am dat seama că aici e bine ca am ajuns, e bine că m-am ambiționat să intru.

Plicuri Simina Filat

SRS: Ai avut-o profesoară pe doamna Ioana Sanda Avram?

Simina Filat: Am avut-o profesoară pe doamna Ioana Sanda Avram (SRS: Ai nimerit foarte bine, se pare) (râd împreună), căreia îi mulțumesc din suflet, pentru că și dânsa a avut încredere de la început, m-a susținut, m-a învățat, m-a dădăcit, m-a certat, am trecut prin toate stările cu dânsa, însă, mi-a deschis ochii spre o lume nouă, mi-a deschis ochii despre ce înseamnă să fii designer. Acum, cumva, încerc prin îndemnul acesta al dânsei de a mă deschide către nou și către tot ce înseamnă nou, să fiu mai departe de un creator de lucruri materiale și să încerc cu fiecare ieșire la rampă să vin cu o inovație sau o invenție sau să învăț cumva să schimb tipuri de media, să încerc să vin cu un nou tip de media. Și lucrul acesta, cu ajutorul dânsei, l-am reușit în diploma mea de licență.

SRS: Deci, ți l-ai asumat până la urmă.

Simina Filat: Da.

Iulia Gorneanu: Doamna Avram este unul dintre puținii profesori vizionari care și împărtășesc. Deci, este absolut un miracol că a avut loc întâlnirea, este formator de destine, de cariere artistice, este un mare, mare om, dincolo de un mare, mare profesor și un mare specialist în design.

Simina Filat: La cursurile din primul an de facultate încercam să scriu foarte mult din ce spunea, încercam să absorb cu toți porii, pentru că mi-am dat seama că nu știu nimic. Și chiar am venit la cursurile următoare cu un reportofon și am înregistrat tot, iar apoi scriam tot ce spunea. Îți dai seama, când ajungi in școală, că sunt multe lucruri pe care tu nu le știai și nu aveai de unde se le afli. Ele sunt pe internet, dar dacă nu știi ce să cauți, nu poți să afli de ele.

“Fii cu ochii pe mine” –  Geanta cu semn românesc anti-deochi

SRS: Discutăm cu designerul Simina Filat despre proiectele ei în modă, în marochinărie. Am ajuns în faza în care ai trecut prin experiența UNArte, despre care înțeleg că a fost mulțumitoare și importantă pentru tine.

Simina Filat: A fost foarte importantă. Cel mai important lucru este că, cu titlu de student UNArte am deschis multe uși, m-au ajutat mulți oameni numai spunând că sunt studentă și vreau să învăț și vreau să mă ajute. Ăsta e un lucru pe care studenții nu-l înțeleg, că pot deschide foarte multe uși dacă numai spun că sunt studenți.

SRS: Înainte de aceast proiect intitulat “RUUMY” și despre care o să vorbim astăzi, ai mai avut o expoziție personală. Am dori să ne povestești puțin, pentru că, iarăși, acolo a fost ceva extrem de interesant, ați colaborat, ați fost împreună în acel proiect, tu și Iulia Gorneanu.

Simina Filat: Da, împreună cu Iulia Gorneanu și care s-a numit “Fii cu ochii pe mine”. Fiecare am venit cu partea noastră creativă, fiecare cu ce știa mai bine. Adică, eu cu forma genții, și Iulia cu partea de tradiție românească. Aici, aș lăsa-o pe ea să povestească un pic despre cum a fost și care este povestea.

SRS: Iulia… (râd împreună).

Iulia Gorneanu: Da, a fost o expoziție efemeridă, o expoziție de o zi, tot la Galeria Galateca. Proiectul s-a numit “Fii cu ochii pe mine”, pentru că pe geantă exista un semn românesc anti-deochi. Era semnul ochiului. Așadar, fii ochii pe mine, pentru că oricum nu mă mai deochi (râd împreună). A fost un vis împlinit colaborarea cu Simina Filat. Simina a creat o scenografie absolut magică la Galateca pentru această expoziție. Am avut o serie limitată de 45 de piese, epuizate imediat după seara lansării, cerute și acum pe piață. Așadar, proiectul va continua. Am așteptat să treacă anul greu pentru amândouă (râd împreună). Din toamnă pornim la drum, eu cu poveștile, Simina Filat cu formele. Vom încerca și alte texturi, nu numai piele, ci și materiale tradiționale românești precum cânepă, in, material de sac (SRS: pentru genți) pentru poșete. În viitor, avem și un proiect vestimentar împreună, interpretând… înterpretând este ciudat spus, inspirat din poveștile noastre tradiționale, din semiotica tradițională, din limbajul țesografic. Cam acesta este planul, împreună cu Simina Filat.

Simina Filat și Iulia Gorneanu – “Fii cu ochii pe mine”

SRS: Domeniul tău preferat.

Iulia Gorneanu: Da, da, da… eu cu poveștile, iar Simina cu formele. Simina, înainte de a deveni studentă la UNArte, cumva, creator de formă. Poșeta aleasă de mine acum mulți, mulți, mulți ani și o ținem și acum… ea încă rezistă… hashtag (râd împreună). Chiar dacă este într-o formă ușor rudimentar cusută, am putea spune acum că era o formă, o formă cu care te puteai juca și care putea să-ți fie alături tot timpul.

“RUUMY” este un perete “dressing” care se transformă în veșminte și din veșminte în accesorii

SRS: De altfel, proiectele tale, acum după ce am văzut piese, bucăți din ele, au tot timpul această caracteristică de a putea să te joci cu ele, de a putea să le îmbraci cumva. Deci, ele sunt accesorii și genți, pentru moment. Și cu asta, am făcut cred eu, ușoara introducere către proiectul “RUUMY”. Ce este proiectul “RUUMY”?

Simina Filat: Proiectul “RUUMY”, în primul și în primul rând este proiectul… să-l numesc așa, proiectul vieții mele, pentru că așa l-am simțit, este proiectul meu de licență. Mi-a fost un pic greu să duc și facultatea și atelierul, adică să și întrețin (SRS: al vieții tale de până acum)… exact (râd împreună). Și, am încercat să vin, asta a fost marele meu “challange”, să vin cu ceva nou. Am vrut să scot o inovație, de ce nu, o invenție… e un pic mai greu, dar mi-a reușit să vin cu o inovație. Proiectul “RUUMY” este un concept de bază, care pornește de la esența sacului și pe care poți să vii și să intervii cu elemente ce țin de moment. Mai exact, în termeni un pic mai tehnici, a presupus realizarea unui obiect care nu a mai existat, un obiect cu o formă aparent simplă geometrică și atent calculată prin combinarea… ajunge la 2,5m/ 2,5m, are aspectul unui perete puzzle, ale cărui piese au, individual prin demontare, viață proprie și se comportă ca o lume separată. Și prin acest proiect, și prin acest obiect care are un design modulat, am încercat să elimin, cumva, limitele dintre mai multe tipuri sau mai multe domenii de design: designul de interior, designul de obiect și designul vestimentar. Totodată, încerc sa aduc ca și noutate în sfera designului româneasc, încerc să fac cumpărătorii să interacționeze și între ei, ca un fel de colegi. Dacă suntem colege de apartament ne împrumutăm hainele între noi. Și așa am gândit acest proiect, cumva, să se desfășoare și în mediu online, adică în internet. Adică, să poți să construiești singur sau cu ajutorul cuiva sau într-o comunitate, să construiești diferite tipuri, obiecte care nu țin neapărat de un anumit tip de design. Adică, nu este neapărat o geantă sau o haină. Poate fi și o geantă, poate fi și o haină, poate fi și un dressing, poate fi perete într-un spațiu în care nu poți să intervii, să construiesc, poate să-mi delimiteze doua spații.

RUMMY – SIMINA FILAT

SRS: Și, toată povestea asta din piele… 

Simina Filat: Toată poveste asta este din piele, pentru că eu am început pe piele și iubesc materialul acesta. Este un material natural, știu, un pic controversat, însă este un material durabil și foarte apreciat pe genți, pantofi… în general, tinde să fie un produs de calitate.

“RUUMY” este un perete “dressing” care se transformă în veșminte și din veșminte în accesorii, dar toate, după cum vrei tu, cum simți tu în momentul respectiv și în funcție de ce ai nevoie. Dimensiunea lui definește înălțimea unei camere de locuit și pune niște întrebări: Cum poate o haină să se transforme în spațiu sau cum poate un spațiu să îmbrace un corp uman, și consider că “RUUMY” este răspunsul la toate aceste întrebări. El este format din 49 de piese, care sunt un obiect, dar nu sunt un obiect. Nu are decât funcția de a ține ceva, nu este neapărat o geantă, se transformă într-o geantă dacă vrei tu să se transforme într-o geantă, pentru că, pe lângă aceste piese, pun la dispoziția clienților care acum nu mai sunt clienți, îmi sunt colaboratori la co-design, pentru că eu le dau niște piese, iar ei pot construi construi absolut ce vor din ele. Există o infinitate de utilizatori și de utilizări, adică, se transformă în absolut tot ce vrei. Această comunitate pe care încerc să o creez, adică, dacă ți-ai cumpărat o piesă, și prietena ta are o altă piesă (poate să nu fie preietenă, face parte din această comunitate), dacă vrei să-ți faci în seara asta vesta și-ți mai lipsesc piese din vestă, să poți să împrumuți de la cineva sau să faci schimb. Sau poate că ai o baretă neagră și ți s-ar potrivi una roșie în seara asta, poți veni într-un spațiu fizic sau poți vorbi online cu cineva, și îți poți rezolva problema asta mult, mult mai repede. Cumva, vine și răspunde la niște probleme sociale care se simt. Simțim nevoia de a alege ceva, de a construi și de a “share-ui” mai departe.

RUMMY – SIMINA FILAT

SRS: Ideea ta, recunosc, după ce am văzut filmulețul de prezentare, mi s-a părut fascinantă, pentru că m-a făcut să mă gândesc cum ar fi să-mi pun tot “dressingul”, de fapt, ca un fel de perdea, ca un fel de paravan, acel perete, de care spui, în casă, și când am chef să mă îmbrac… deci, practic, desființez dulapul, tot, și când am chef să mă îmbrac, i-au câte o bucată, care se deface cu fermoar din peretele respectiv și-l pun pe mine. Adică, ori fustă, ori șal, ori… nu știu, am văzut enșpe mii de variante de întrebuințare pe care tu le-ai oferit și în care, într-adevăr, lasă calea deschisă creativității celui care cumpără, clientului. Vinzi bucăți din povestea asta sau vinzi peretele cu totul?

Simina Filat: Da, se poate vinde și întreg, însă el este gândit să fie piese, să-ți poți cumpara piese… poate nu dispui de banii necesari să-ți cumperi tot peretele, însă, în timp, poți să ajungi să îl completezi pe tot sau îți poți cumpăra două sau trei forme din care tu îți poți face mai multe tipuri de genți sau de haine, îți poți construi ce vrei tu. Ori că este plic de seară geantă, geantă de umăr, poți să o porți “cross-body”, poți să ți-o faci rucsac. Poate să fie la un gen de diplomat format din mai multe buzunare. Adică îți poți construi absolut ce vrei tu, tocmai prin aceste piese. Deci, se vor vinde în mare măsură pe piețe.

SRS: Dragii mei, dacă sunteți curioși să vedeți nebunia de proiect despre care povestește Simina Filat, am postat pe pagina de facebook – Artă prin gaura cheii, filmulețul de prezentare al acestui minunat proiect.

VIDEO PREZENTARE RUMMY – SIMINA FILAT

SRS: Vorbim despre acest proiect intitulat „RUUMY”, proiect concept, am înțeles că este mai bine spus. Vreau să te-ntreb Simina Filat, când are loc lansarea conceptului „RUUMY”?

Simina Filat: Are loc mâine 11 iulie, ora 19:00, la Galeria Galateca unde vom prezenta toată ideea și vom încerca, cumva, să…

SRS: Exemplificați, să arătați oamenilor felul în care pot purta aceste accesorii. O să demontați, o să faceți ceea ce există în proiectul de prezentare în acest moment… o să reproduceți fizic, mă gândesc, acolo, în expoziție.

Simina Filat: Vom încerca, în primul rând, să explicăm în cuvinte tot ce am spus și acum, și probabil că sunt mult mai multe lucruri de spus, dar pe lângă asta, vor fi mai multe filme… deci, este acest film de concept, vom avea filmul prezentării de la gală, de la UNArte, vor mai fi două-trei filme de “backstage”, va fi și un “performing” în jurul orei 20:00, în care eu voi lua și voi încerca să exemplific ce se poate face și cum îți poți purta aceste “holdere”, aceste obiecte, aceste mici “RUUMY”.

SRS: Și cea care va lua cuvântul este curatoarea conceptului “RUUMY” – Ioana Sanda Avram, ea va ține povestea deschisă a proiectului.

Simina Filat: Da. Va vorbi un pic la… acest proiect este gândit cu doamna Avram de la început, pentru că mi-a fost profesor coordonator de licență și cu dânsa… am o echipă mare în spate, am mai discutat și cu alți oameni la fel importanți în acest proiect, însă dânsa fiind profesor coordonator, am dus acest concept și această idee sub o formă, să zic eu clară. Are foarte multe valențe și foarte multe funcțiuni, și de-aici se pot dezvolta foarte multe noi tipuri de obiecte, dar am ales să exemplific doar o mica parte din acest concept în lucrarea de diplomă, vom mai lucra pe această idee și în viitor. Adică, cumva, nu am terminat, dar este un start, un început.

Simina Filat la expoziția RUMMY, Galeria Galateca

SRS: Deci, pentru toți curioșii de a vedea și de a înțelege acest proiect concept, acest concept “RUUMY”, sunteți toți invitați mâine seară la Galeria Galateca la ora 19:00, unde o veți cunoaște și pe Simina Filat, unde o veți regăsi și pe Iulia Gorneanau, iar doamna Ioana Sanda Avram vă va povesti în complexitate ceea ce înseamnă proiectul “RUUMY”. Simina Filat, ce urmează după această diplomă, după acest proiect, după terminarea facultății. Ce planuri ai, încotro te duci?

Simina Filat: Planurile sunt foarte multe, de fapt visul meu este mare, și sper din tot sufletul să mi-l îndeplinesc. Am crezut, sinceră să fiu, că după ce voi da această licență, și după ce va fi Gala UNArte, mă voi simți eliberată și voi avea un pic mai mult timp liber, însă îmi dau seama că nu este așa și că o să intru într-un proiect din ce în ce mai aglomerat, pentru că intru într-o transformare a atelierului și într-o, cumva, o îmbunătățire a imaginii și a calității atelierului, iar apoi trebuie dezvoltat foarte mult conceptul “RUUMY”, adică trebuie dezvoltată toată platforma online. Este un proiect foarte, foarte amplu pe care trebuie să-l duc mai departe, cumva, în viitorul apropiat ăsta este planul.

Ioana Sanda Avram despre RUMMY – “… este un răspuns la o nouă paradigmă, la o nouă formă de atitudine culturală….”

SRS: Acum, o avem în telefon și pe Ioana Sanda Avram care este profesoara, coordonatoarea lucrării tale de diploma a acestui proiect “RUUMY” și curatoarea expoziției lansării conceptului de mâine seară. Este Ioana Sanda Avram, de anul acesta nu mai este profesor la Universitatea de Arte, o putem prezenta simplu doctor designer. Ioana Sanda Avram, bună seara, mă bucur să vă aud.

Ioana Sanda Avram: Bună seara. Și eu mă bucur să vă reaud. Mulțumesc mult pentru invitația la această intervenție.

SRS: Doamna Ioana Sanda Avram, îmi doresc foarte tare să aud și părerea dumneavoastră despre acest proiect.

Ioana Sanda Avram: De fapt, nu este o părere, este un sentiment că lumea se schimbă, și se schimbă cu foarte mare viteză într-o direcție cu totul și cu totul alta față de cea pe care o cunoștem până acum. Întotdeauna există platforme care barează cumva trecerea între două stiluri de viață, dintre două paradigme, și există străpungători, care la presiunea culturală de dedesubt, fac să țâșnească în partea cealaltă niște valori noi, care se manifestă nou. Pentru mine a fost o mare bucurie anul acesta, nu doar cu Simina, dar ea este cumva un vârf de lance, majoritatea colegilor ei au atins acest prag de străpungere, cu viziuni într-o cu totul altfel de realitate, care nu conține obiecte, ci conține situații, conține obiecte care sunt relaționate între ele prin mediul digital, și sunt relaționate în primul rând emoțional. Ei au simțit lucrul ăsta, sigur, Simina fiind cu puțin mai multă experiență decât ei, a perceput, a pus în ecuație mai clar, mai concret, mai ferm. Dar, pentru mine a fost o bucurie că vorbim de un nivel cultural, vorbim de o formă nouă de manifestare, în care ea, cu precădere, se înscrie ca lider. Adică, ceea ce a făcut, nu este nici un obiect, nici un concept de design vestimentar, de design de interior sau de design, eu știu, pur și simplu utilitar, este un răspuns la o nouă paradigmă, la o nouă formă de atitudine culturală. Tinerii simt asta mai repede decât noi, dar ei nu au cuvintele noastre să o poată exprima întotdeauna atât de concret și de clar. Am așteptat să fiu curatorul expoziției, pentru că, într-adevăr, acest proiecte este unul dintre cele mai valoroase pe care le-am întâlnit, a fost cumva ca o încununare a activității mele didactice, și mă bucur că am avut ocazia să lucrez cu asfel de oameni, mai ales cu un om ca Simina Filat.

SRS: Este important ce ne-ați comunicat, pentru că, înțeleg, există speranțe, există dincolo de speranță oameni care realizează mai mult decât ne așteptăm și credem că se poate în această țară și probabil…

Ioana Sanda Avram: Pentru mine, relația cu ei nu sunt speranțe ci certitudini, sunt certitudini că avem niște valori reale, niște oameni solizi din punctul de vedere al cunoașterii culturale, al creativității, și ei reprezintă o formă de viitor în care ar fi bine să sperăm și să mizăm pe ei din toată inima.

SRS: Ioana Sanda Avram, mulțumesc pentru aceste cuvinte frumoase și dătătoare de speranță. Cine dorește să vă revadă și să se întâlnească cu dumneavoastră, probabil că o să vă găsească mâine seară la Galeria Galateca la ora 19:00. 

Ioana Sanda Avram: Ne vom întâlni cu siguranță, aștept cu emoție!

SRS: Vă mulțumesc mult, vă doresc o seară frumoasă în continuare!

Ioana Sanda Avram: Asemenea, mulțumesc mult, la revedere tuturor!

SRS: Am vorbit în această ediție a emisiunii – Artă prin gaura cheii cu designerul Simina Filat care ne-a spus povestea originală a conceptului “RUUMY”, pe care vă invit și pe voi să o vedeți mâine seară la Galeria Galateca începând cu ora 19:00. Acolo vor fi și Simina și Ioana Sanda Avram și Iulia Gorneanu, și vă vor prezenta toată această nebunie originală a proiectului, a conceptului “RUUMY”.

Galerie foto – Simina Filat – Expoziție “RUMMY” – Galeria Galateca

Punem punct aici acestei ediții “Artă prin gaura cheii”, nu înainte, însă, de a vă reaminti ca de obicei, că înregistrarea aceste emisiuni o puteți găsi începând de mâine pe site-ul smartfm.ro, secțiunea Podcast. Să nu uitați, dacă aveți nevoie să vă completați programul de seară cu diverse activități culturale, de divertisment chiar poate pentru unii dintre voi, că nu este obligatoriu sa înțelegeți neapărat ce vedeți, important e să începeți să mergeți să vedeți, pentru că sunt foarte multe lucruri intersante care vă vor da idei. O mare parte dintre aceste evenimente ale artei vizuale bucureștene, le regăsiți în secțiunea CalendART, pe site-ul artapringauracheii.ro. Sunt Steluța Roșca Stănescu, vă urez o noapte minunată și o săptămână cu multe idei bune.

Pentru mai multe activități artistice din București vă invităm să consultați CalendART-ul.

Vezi CalendART