Pianul cu poeme este un melanj de muzică clasică interpretată de Ioana Lupașcu și de poezie de dragoste recitată de Daniela Nane. Început în urmă cu 7 ani, acest recital inedit a dechis inimile și a emoționat până la lacrimi atât publicul din întreaga țară, cât și din străinătate. Pianul cu poeme a fost pus în scenă în cele mai importante teatre și filarmonici, inclusiv la Ateneul Român, iar acum se pregătește de o reprezentare la Teatrul Național București. Acesta va avea loc la Sala Media, luni, 5 iunie 2017, de la ora 20:00.

Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori precum Rachmaninoff, Chopin, Piazzolla, Satie, Massenet, îmbinate cu prelucrări folclorice inedite, în timp ce poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiționată. Pianul cu poeme oferă o experiență emoțională pură, ce crește gradual în intensitate, având ca scop final declanșarea catharsisului.

Pianul cu Poeme - Daniela Nane și Ioana Lupașcu

Iar poezia cu muzica se împletesc foarte bine împreună, pentru că așa sunt gândite. Așa cum eu și cu Daniela ne împletim foarte bine sensibilitățile și emoțiile noastre pe scenă, așa se împletește și muzica mea cu poezia ei și toate sunt gândite să producă o emoție specială. 

Ioana Lupașcu despre Pianul cu poeme

Prietene, partenere de scenă, ne admirăm reciproc foarte mult, ne apreciem foarte mult, ne bucurăm să fim împrenă pe scenă. Nu știu cum s-a întâmplat, am ajuns la o formulă care merge direct la inimă și oamenii pleacă mai bucuroși și mai senini de la acest spectacol.

Daniela Nane despre Pianul cu poeme

pianul cu poeme
Daniela Nane

Daniela Nane este actrița Teatrului Bulandra din 1995 și are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse și complexe, jucând în peste 50 de spectacole de teatru și film de lung metraj și de televiziune, lucrând cu mulți regizori importanți. S-a apropiat de poezie în adolescență, când asculta cu admirație versurile rostite de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pittiș. Tot atunci a început timid, să recite primele poeme. (info: TNB)

Daniela Nane a povestit mai multe despre acest recital emoționant într-o ediție specială “Artă Prin Gaura Cheii” cu Steluța Roșca Stănescu, în cadrul căreia am avut ocazia să ascultăm prin vocea minunatei actrițe, povești de iubire, scrisori și poezii de dragoste scrise de artiști.

POEME CU DANIELA NANE

by STELUȚA ROȘCA STĂNESCU | ARTĂ PRIN GAURA CHEII, la SMART FM

Ioana Lupașcu

Pianist concertist, solistă a Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești din 2007, Ioana Lupașcu a fost denumită de presă “o forță a tinerei generații” și tot presa nota “Viața intensă pe care știe a o reda este secretul artei superior construite a pianistei”. Studentă a marelui pianist rus Lazar Berman în Italia, care spunea despre ea că are “imense posibilități tehnice și artistice”, cântă cu toate orchestrele filarmonice naționale și colaborează cu mari muzicieni ca Tiberiu Soare, Ionescu-Galați, Theo Wolters, Gottfried Rabl, Sabin Pautza. A concertat în toată Europa, a lansat două cd-uri, iar compozitori contemporani îi dedică lucrări în primă audiție. Colaborează adesea cu lumea teatrului, participând în diverse spectacole alături de Ion Caramitru, George Banu, Piotr Adamczyck, Richard McCabe, William Nadylam. (info: TNB)