Cunoscutul critic și istoric de artă Pavel Șușară va susține 2 conferințe extraordinare în această lună, la Muzeul Național al Literaturii Române. Acesta va fi prezent pe data de 9 mai pentru a face o “Introducere în Istoria Artei”, iar pe 16 mai va vorbi publicului despre “Occident versus Orient”. Ambele conferințe se vor desfășura între orele 18:30 și 20:30.

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe de istoria artei și culturii pe care Muzeul Național al Literaturii Române și-a propus să îl susțină din luna mai până în luna noiembrie a acestui an. Cu fiecare conferință plublicul va avea ocazia să cunoască personalități din mediul universitar și specialiști din domeniul artei. Scopul proiectului este de a prezenta viziuni pluridisciplinare asupra imaginii plastice și comunicării vizuale în general.

Pavel Șușară este critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român, cercetător de istorie a artei. Specializat în istoria artei moderne și contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România în 1996. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio România Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și Președintele Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, dar și alte activități artistice din București, vă invităm să consultați CalendART-ul.

Vezi CalendART