Iubitorii de artă modernă au motive de bucurie! Muzeul Guggenheim din New York a făcut disponibile online mai mult de 200 de cărți despre arta modernă. Nu doar că le puteți citi online, dar le puteți descărca în format PDF sau ePub – gratuit – de pe Internet Archive.

De peste jumătate de deceniu, muzeul își digitizează cataloagele de expoziție și cărțile de artă, iar rezultatele sunt publicate online. Dacă doriți să studiați din istoria artei titluri precum “Picasso și Anii de Război” și “Expresionismul, o intuiție germană” sau să citiți prima traducere în limba engleză a lui Kandinsky “Despre spiritualitate în artă”, ați ajuns la locul potrivit.

Colecția cuprinde și cataloage de expoziții retrospective despre maeștri precum Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon și Mark Rothko. Sau puteți săpați mai profund în arta chineză din secolul XX și meșteșugarii din Peru, din antichitate. De asemenea, vă puteți delecta cu o serie de colecții complexe – de la sculptură și lucrări pe hârtie până la Capodopere din colecția Guggenheim: de la Picasso la Pollock.

Colecția completă a muzeului Guggenheim de cataloage digitalizate și cărți de artă este disponibilă pe Internet Archive. Și nu sunt singura instituție din New York care oferă informații digitizate despre colecțiile lor. Anul trecut, MoMA a lansat imagini care vă permit să explorați fiecare expoziție a muzeului care a avut loc începând cu 1929.

guggenheim-free-art-books