Intermezzo The Bach Files

Duminică 23 aprilie, ora 20:30, marionetele din “The Bach Files” prind viață în expoziția “Fluxuri și lumini în alb-negru” de Octavian Neculai. Publicul va avea ocazia să urmărească Intermezzo Bach Files – fragment din spectacolul Bach Files, în cadrul Galeriei Galateca din București, unde este găzduită expoziția de scenografie.

Vedeta serii este Antoaneta Cojocaru alături de echipa de păpușari: Elena Dumitrescu, Elena Mușat, Robert Trifan, Marius Bugi. De modelarea marionetelor este responsabilă Adela Bonat. “The Bach Files” este o piesă de teatru în regia lui Alexandru Darie.

Expoziția inedită “FLUXURI ȘI LUMINI ÎN ALB-NEGRU. GÂNDURI, CĂRĂRI ȘI LOCURI ÎN SPAȚIUL SCENIC” de Octavian Neculai a fost vernisată pe 6 aprilie și rămâne deschisă până pe data de 6 mai 2017.

FLUXURI ȘI LUMINI ÎN ALB-NEGRU. GÂNDURI, CĂRĂRI ȘI LOCURI ÎN SPAȚIUL SCENIC - Octavian NeculaiOctavian Neculai: Aș vrea să spun povestea pe care o spune Ducu, despre cum s-a născut “Bach Files”. Mă și înnec de emoție, nu pot să nu vorbesc despre Adrian Enescu. Adrian Enescu a fost, de fapt, catalizatorul pentru “Bach Files”. În afară de faptul că a scris muzica, atât de minunat și atât de unic, a fost omul care în permanență ne-a ținut treji, ne-a împins într-un fel, dacă vrei. El a adus o formație de Marimba și percuție și vioară-violoncel. A zis că vor cânta live iar în momentul acela am zis: “și eu ce fac?…trebuie să am un ecran pe mijlocul scenei pe care vor fi proiecții de desene animate, mă rog… și ce mă fac?… zic, fac o orchestră vizavi”. Deci, pe-o parte este Zoli cu orchestra lui, pe partea cealaltă este o orchestră făcută altfel. Și am făcut păpușile care, inițial, marionetele astea semănau cu cei patru. Aduse pe scena, am văzut că ele pot să joace. Adrian Enescu a spus: “Minunată idee”. Vreau să spun că prietenia cu Adrian nu s-a legat ușor dar ne-a unit ceva: ambiția, puterea de muncă și dorința de a lupta în permanență cu ceva care nu se poate. L-am cunoscut pe Adrian Enescu, il știam pe Adrian Enescu dar, l-am cunoscut și am început să lucrăm împreună la “Triumful dragostei”, melodia pe care a cântat-o Piți în seara vernisajul lui. Mi-a povestit Piți Ciobanu cât a muncit Adrian cu el ca să cânte așa, cum a ajuns să cânte. Da, Adrian era unul care lupta până în ultima secundă ca totul să fie perfect. Asta apropo de păpușile din “Bach Files”, păpuși-marionete. Noi ne pregătim să facem o variantă nouă, partea a doua de la “Bach Files”, “My Bach” – se numește CD-ul lui Adrian, nu cu alți actori neapărat, dar altă formulă de spectacol. Sperăm să-l putem da în “Festivalul Enescu” ca și pe primul “Bach Files”. Da, e un mare gol plecarea lui Adrian. Și hai să vorbim despre altceva.

Extras din emisiunea 2 EXPOZIȚII, 2 INVITAȚI – SCENOGRAFIE ȘI EROTISM – INVITAȚI: OCTAVIAN NECULAI ȘI DIANA MANOLE – 10 APRILIE 2017 | ARTĂ PRIN GAURA CHEII cu STELUȚA ROȘCA STĂNESCU

Citește mai mult…