Fotografa Bella Kotak reusește să creeze adevărate basme în lucrările sale. Personajele sale mistice sunt reprezentări efemere ale naturii ce simbolizează diferite emoții, experiențe sau pur și simplu evenimente naturale. Proiectele sale de succes, “In bloom (Înflorit)” și “Enchanted worlds (Lumi fermecate)”, au cucerit publicul prin combinația de tonuri pastelate cu elemente cromatice vibrante și senzația generală de căldură pe care o transmit.

Pentru a obține efectele dorite, Bella Kotak realizează fotografiile în anumite perioade ale zilei, cum ar fi amurgul, pentru a surprinde lumina potrivită. În ceea ce privește post-producția imaginilor, inspirația în editarea culorilor îi vine din pictură, Bella Kotak reușind să creeze prin fotografiile sale senzațiile unor tablouri fantasmagorice. Așa cum declara în anumite interviuri, artista petrece ore întregi privind picturile din muzee, pe care le găsește pur și simplu fascinante, iar în proiectele sale încearcă să producă trăiri similare.

Summer’s serenity – Bella Kotak

Felul în care pune accentul pe flori este un element distinctiv al fotografei. Personajele fenimine sunt înconjurate de florile ce se regăsesc pe rochii, în păr, devenind ele însele elemente din natură.

Văzând că zi de zi florăriile aruncă la gunoi cantități mari de flori, Bella Kotak a decis să le dea un nou sens, magic. Astfel, folosește această natură moartă pentru a-și costuma personajele, pe care le instalează apoi în cadrele naturale. În plus, pe contul său de YouTube, Bella Kotok postează frecvent materiale video în care prezintă cum decurg sesiunile foto, dar și time-laps-uri cu procesul de editare și manipulare foto.

Daughter of Spring | Bella Kotak BTS

Trăiesc în Oxford, același loc în care au fost scrise cărțile “Stăpânul Inelelor” și “Alice în Țara Minunilor”. Pentru mine nu este o surpriză că trăind aici te simți ca într-o poveste. Clădiri din cărămidă calde, căsuțe cu acoperișuri din paie, păduri cu clopoței, cărări supraaglomerate cu buruieni, râuri, grădini acoperite de flori și multe altele. Anglia strălucește primăvara și vara și îmi iau inspirația din natura din jurul meu. Lucrezi cu ceea ce ai, iar eu sunt foarte norocoasă să fiu înconjurată de atâta frumusețe.  

Bella Kotak - Interviu pentru Beautiful Bizarre

sursă foto: bellakotak.com