Centrul Londrei găzduiește o instalație inedită creată cu sistemul de asamblare modular inventat de arhitectul român Vlad Tenu. Intitluat Miniplex, conceptul este realizat din piese flexibile din plastic, iar fiecare piesă poate fi îmbinată pentru a realiza forme simetrice interconectate, care cresc treptat în dimensiuni și pot fi adăugate la infinit.

În Piața Paternoster din Londra, chiar lângă Catedrala Saint Paul, un grup de tineri arhitecți și ingineri împreună cu toți cei din public care vor să participe, construiesc până la finalul zilei o instalație care va acoperi întreaga piață. Evenimentul face parte din Festivalul de Arhitectură din Londra, care se desfășoară în perioada 01-30 iunie 2017 și este organizat de Allford Hall Monaghan Morris, compania din Londra la care lucrează în prezent Vlad Tenu, în colaborare cu The City Center.

Vlad Tenu – Minimal Complexity outdoors at Highwood Lodge!

Vlad Tenu – Fashion shoot with Monochrome and CLON8 back in 2013

Inspirat de natură, arhitectul Vlad Tenu a început să dezvolte acest concept modular de a realiza instalații în 2010, când a câștigat competiția Tex-Fab REPEAT cu proiectul Minimal Complexity. În timp, a ajuns la Miniplex – un plastic flexibil, ușor de îmbinat și modelat. Inovația sa este extrem de apreciată și i-a adus numeroase premii internaționale de-a lungul timpului. Invitat în expoziții în orașe precum, Paris, Londra și Shanghai, Vlad Tenu a uimit de fiecare cu instalațiile sale întrucât sistemul Miniplex este incredibil de versatil, putând fi utilizat pentru a crea o lucrare artistică, un element de design interior, o construcție cu utilitate practică sau chiar un accesoriu vestimentar.

Vlad Tenu – Expoziție Galateca

Vlad Tenu – Minimal Complexity re-shaped at Sleep Hotel 2013 London

Vlad Tenu a studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Londra, unde a urmat Bartlett School of Architecture (UCL). Implicat profund în cercetare, Vlad Tenu se axează pe integrarea calculului, științei și tehnologiei în procesul de proiectare, implicând metode computaționale generative, tehnici de fabricare digitală și design interactiv.

sursă foto: facebook, vladtenu.com