Grădina Luminii - Instalație cu narcise - Marie Curie

Primăvara, Londra este inundată de narcise luminoase și înfloritoare. Însă, cultura din acest an este specială întrucât cuprinde mii de flori ce au fost create manual pentru o cauză nobilă. Intitulată Grădina Luminii, instalația de artă interactivă iluminată reprezintă o colaborare între Marie Curie, o organizație de caritate din Regatul Unit, care oferă sprijinul necesar pentru bolnavii în fază terminală și Greyworld, un colectiv de artiști.

Situată în celebra Piață Paternoster, Grădina Luminii este formată dintr-un teren improvizat cu 2.100 de flori iluminate. Fiecare narcisă este lucrată manual și reprezintă o asistentă de la Marie Curie. Acestea simbolizează entuziasmul și devotamentul lor de a “aduce lumină în orele cele mai întunecate”. În timp ce se plimbă printre narcisele luminoase, vizitatorii aud înregistrări cu asistentele care citesc scrisori primite de la familiile pacienților. De asemenea, sunt invitați să scrie o amintire despre o persoană dragă care s-a stins din viață, pe peretele memorial din Grădina Luminii, relatează publicația online My Modern Met.

Expoziția emoționantă a fost instalată pentru a sărbători lansarea anuală a “Apelului Mare de Narcise”, un colector de fonduri deținut de Marie Curie, care îi invită pe oameni să facă donații pentru a susține cauza. Prin această instalație de artă, organizația de caritate speră să aducă în atenția lumii altruismul nesfârșit al asistentelor sale.

Galerie foto: Grădina Luminii – 2.100 de narcise

sursă poze: mymodernmet.com