Pablo Picasso va fi subiectul unei producții interesante realizată de National Geographic. Serialul documentar “Genius”, ce a debutat anul acesta, a prezentat în primul sezon viața omului de știință Albert Einstein. Pentru cel de-al doilea sezon care va fi lansat în 2018, echipa de producție condusă de Brian Grazer și Ron Howard se îndreaptă către Pablo Picasso.

Potrivit comunicatului de presă oficial, dar și diferitelor declarații date pentru publicațiilor online, Brian Grazer și Ron Howard și-au dorit să arate în cel de-al doilea sezon că “Genius” nu este axat doar pe domeniul științei, astfel că au ales de această dată un geniu din artă. În plus, alegerea lui Pablo Picasso a fost influențată și de viața incredibilă a artistului, atât de tumultoasă, vibrantă, ce oferă material interesant pentru o producție de televiziune. Nu este de mirare că pănâ acum au fost realizate zeci de filme despre viața și opera lui Pablo Picasso, chiar celebrul actor Anthony Hopkins intrând în pielea artistului în filmul din 1996, “Surviving Picasso”.

Echipa de scenografi pentru al doilea sezon din “Genius” va include și scriitori noi, iar producția este programată să înceapă în toamna acestui an. Serialul va ajunge pe micile ecrane în vara anului viitor. Numele actorilor ce îl vor interpreta pe Pablo Picasso în “Genius” încă nu au fost dezvăluite, dar producătorii promit că vor fi actori de același calibru ca Geoffrey Rush și Johnny Flynn, care l-au portretizat pe Albert Einstein în primul sezon. De asemenea, vor menține o abordare asemănătoare privind femeile din viața geniilor, punând accentul pe importanța și influențele pe care le-au avut asupra lor, dar explorând și poveștile individuale ale acestora. Chiar dacă serialul gravitează în jurul unui personaj, producătorii își propun să prezinte publicului în detaliu și oamenii care au făcut parte din viața lui și care l-au influiențat și definit ca personalitate.

Pablo Picasso (1881-1973) este unul dintre cei mai emblematici artiști ai secolului XX. Introdus în pictură și desen de către tatăl său, Picasso a excelat în artă de tânăr, fiind extrem de talentat și dobândind o tehnică desăvârșită. A fost acceptat la școli și universități de prestigiu din Barcelona și apoi Paris. Spiritul său căutător, însă, l-a determinat să-și petreacă timpul pe străzile orașelor desenând tot ceea ce vizualiza, sălile de curs le-a frecventat mai puțin, considerând că ceea ce i se preda era monoton. Acestă abordare a condus la dezvoltarea unei tehnici deosebite, tehnică ce se observă în toate lucrările sale. Până la sfârșitul vieții, Pablo Picasso a căutat noi stiluri, noi metode de a face artă, fie că vorbim de pictură, desen, ceramică, sculptură sau scenografie. A avut o viață marcată de o depresie adâncă cauzată de pierderea unui prieten foarte apropiat, ce a influențat puternic o primă perioadă artistică a sa, numită de către specialiști și perioada albastră. Picasso a trecut însă peste acel șoc și astfel, a urmat o perioadă optimistă, perioada roz. Succesul său artistic răsunător îi este totuși datorat perioadei cubiste, curent din artă al cărui creator a și fost, alături de George Braque. A avut o viață aventuroasă, cu multe prezențe feminine, femeia jucând un rol central atât în viața sa particulară, cât și în viața profesională. Succesul artistic s-a transformat și într-un succes financiar, ce i-a dat independență și l-a determinat să aibă o atitudine detașată față de polii de putere din societatea de atunci.

PICASSO ÎN STUDIO – COLAJ DE ÎNREGISTRĂRI

sursă foto: elregio.com