Frida Kahlo

După 50 ani, garderoba secretă a Fridei Kahlo, celebra pictoriță mexicană, este dezvăluită într-un catalog foto realizat de japonezul Miyako Ishiuchi. Intitulat “Frida by Ishiuchi”, albumul documentează peste 300 de obiecte din garderoba artistei.

Frida Kahlo a marcat lumea prin arta ei, părerile politice și personalitatea vribrantă, care continuă să fie o sursă de inspirație pentru oamenii din întreaga lume, în special pentru femei. Piesele din garderoba artistei dezvăluie detalii despre intimitatea acesteia, despre felul în care a făcut față tuturor problemelor de sănătate – handicapul cauzat de poliomelită și accidentul foarte grav pe care l-a avut la 18 ani din cauza căruia a trecut prin numeroase operații de-a lungul vieții. Astfel, în imaginile de mai jos, printre cercei, parfum și fuste veți vedea corsetele, precum și piciorul prostetic pe care trebuia să le poarte Frida.

Frida Kahlo s-a stins din viață la doar 47 de ani, iar soțul său, cunoscutul pictor Diego Rivera, a decis să îi țină secretă garderoba. Aceasta a fost încuiată la ordinele sale în baia din casa din Mexico City, încă 15 ani după moartea lui, care s-a petrecut în 1957. Garderoba a fost descuiată abia în 2004, când muzeul a decis să catalogheze toate piesele, iar în cele din urmă, albumul foto a ajuns public.

Cerceii lui Kahlo

Kahlo’s Earrings

Piciorul prostetic

Prosthetic Leg

Ochelari de soare stil de pisică

Classic Cats-Eye Glasses

Piese de îmbrăcăminte

Kahlo’s Outfits

Cizme franjurate

Kahlo’s Fringed Boots

Rochie tradițională din Tehuana

Traditional Tehuana Dress

Costum de baie croșetat

Kahlo’s Knit Swimsuit In Mint Green

Corsete turnate

Frida’s Cast Corset

Frida’s Cast Corset 2

Scrumieră portabilă

Portable Ashtray

Ojă de unghii

Kahlo’s Nail Polish

O fustă verde de mătase prinsă de un corset

A Skirt Of Green Silk And Lace Attached To A Body Corset

O perie care încă are fire de păr ale artistei

A Comb Still Covered With Strands Of The Artist’s Hair

Mănuși

Kahlo’s Gloves

Eșarfă

Kahlo’s Scarf

Sticlă de parfum

Bottle Of Perfume

Vestă

Kahlo’s Vest

O bluză neagră

An Old Black T-shirt

 

surse: Amazonvintag.es