Versatiliatea artiștilor din Hong Kong împreună cu dezvoltarea economică și tehnologică au transformat orașul în unul dintre centrele cultural – artistice din lume. Încet dar sigur, Hong Kong a ajuns din urmă Parisul și Berlinul, iar în prezent s-a impus în lumea artei mondiale ca unul dintre cele mai interesante și prospere locuri, atât pentru artiști, cât și pentru iubitorii de artă. Hong Kong-ul reunește în egală măsură nume importante din est-ul Europei și din Asia, din toate paletele artistice – pictură, sculptură, film, teatru, fotografie, instalații, graffiti și oferă o varietate incredibilă de piese istorice, avangardiste, contemporane sau urbane.

Universitatea Hong Kong are propria galerie de artă, o moștenire culturală a țării, iar Hong Kong Art Center dispune de teatre, cinematografe, galerii, studiouri și săli de clasă. În plus, orașul oferă o diversitate incredibilă a evenimentelor artistice ce țin Hong Kong-ul viu și colorat 24 din 24 de ore. Fascinați de acesta, cei de la WideWalls au realizat o selecție pentru iubitorii de artă cu cele mai interesante Galerii de Artă din Hong Kong.

Contemporary de Angela Li

A fost înființată în 2008 pentru a promova creațile contemporane și avangardiste din China, Hong Kong și din întreaga lume. Contemporary de Angela Li este una dintre cele mai importante galerii contemporane ale orașului. Cu un program care provoacă în mod constant și care aduce surprize pe scena locală și globală, galeria a găzduit expoziții pentru o mulțime de artiști renumiți din întreaga lume, cum ar fi Chen Jiagang, Chen Wenling, Li Hongbo, Mo Yi, Tony Oursler, Georgia Russell , Shi Jindian, Peter Steinhauer, Martin Wehmer, Wong Hau Kwei, Nancy Chu Woo și Ye Funa.

website: cbal.com.hk

The Cat Street Gallery

S-a angajat să expună cele mai bune lucrări de artă contemporană și modernă semnate atât de artiști emblematici, cât și tinere talente din întreaga lume. The Cat Street Gallery este unul dintre cele mai cunoscute locuri din oraș. Fondată în 2006, galeria a fost inițial creată pentru a expune talentele artei contemporane australiene. Continuând să crească și să evolueze, acum reprezintă una dintre cele mai importante și mai interesante galerii de artă contemporană și modernă din întreaga lume.

website: thecatstreetgallery.com

10 Chancery Lane Gallery

Fondată în 2001, 10 Chancery Gallery încearcă să dăruiească un aer proaspăt scenei artistice din Hong Kong. Galeria aduce lucrări care pot extinde orizonturile, deschide mințile și care pot oferi perspective noi asupra lumii și sufletului. Ei cred cu tărie că arta prezintă o legătură profundă cu sufletul nostru și cu lumea din jurul nostru. Galeria include lucrări semnate de: Ai Yamaguchi, Cang Xin, Petroc Sesti, Li Wei, Maya Hewitt, Marques de Jadraque, Wang Keping, Zhao Gang și Kent Matsubara.

website: 10chancerylanegallery.com

Feast Projects

Projects Feast creează proiecte inovatoare prin colaborarea cu talentele contemporane și cu cele tinere. În scopul de a provoca și de a extinde rolul convențional al galeriei într-un forum public pentru dialog, gândire critică și vitalitate culturală, Projects Feast încurajează experimentele artistice riscante, precum și dezbaterile culturale publice. Având o perspectivă globală, galeria reprezintă creativi din întreaga lume care lucrează în medii clasice, dar îmbrățișează și noua convergență a artei, a muzicii, a filmului și a designului. Unii dintre artiștii reprezentați sunt Ron Arad, Charles Jaulerry, Feng Shuo, Chu-Teh Chun, Tie Ying, Liu Wei și Zao Wou-Ki.

website: facebook.com/Feast-Projects

Galerie Perrotin

Înființată la Paris în 1991, Galerie Perrotin a deschis o sucursală în Hong Kong în 2012, unde deține astăzi mai multe outposturi din întreaga lume. Fiind unul dintre cei mai mari dealeri de artă din lume, Emmanuel Perrotin este apreciat pentru că a identificat rapid talentele emergente. El a găzduit primele spectacole solo și a reprezentat nume mari precum Damien Hirst, Takashi Murakami, Maurizio Cattelan și, mai recent, JR și KAWS. Proiectat de un arhitect apreciat, Andre Fu, spațiul galeriei din Hong Kong este formată dintr-o cameră principală, un salon și trei camere  private de vizionare.

website: perrotin.com

White Cube Hong Kong

White Cube Hong Kong este situat în inima orașului. De când a deschis porțile în 2012, galeria a găzduit un program variat de expoziții, printre care Gilbert și George, Anselm Kiefer, Cerith Wyn Evans și Damien Hirst. Proiectat de arhitecții Maybank și Matthews din Londra, locul impresionant de 550 de metri pătrați este amplasat pe două etaje și are o înălțime a tavanului de peste 4,5 metri.

website: whitecube.com

Gagosian Hong Kong

Inaugurată inițial la Los Angeles în 1979, Gagosian Gallery a devenit unul dintre cele mai importante locuri de artă modernă și contemporană din lume. Cu 11 locații în întreaga lume, această mare galerie internațională a deschis filiala din Hong Kong în 2010. Este un spațiu de galerie luxos și flexibil, plin de lumină, ce ocupă 480 de metri pătrați din clădire istorică Pedder situată în inima centrului comercial al orașului. De la deschiderea sa, Hong Kong-ul Gagosian a prezentat expoziții solo importante susținute de legende precum Damien Hirst, Richard Prince, Roy Lichtenstein, Zeng Fanzhi, John Chamberlain și Cy Twombly.

website: gagosian.com

Lehmann Maupin

Încă de la înființarea sa cu aproape două decenii în urmă, Lehmann Maupin s-a identificat și a cultivat cariera unui registru internațional de artiști vizionari și istoric semnificativi. A câștigat o reputație pentru sprijinirea artiștilor care lucrează în diferite discipline cu forme noi și provocatoare de expresie creativă. Galeria a găzduit, printre altele, primele expoziții semnate de nume precum Tracey Emin, Anya Gallaccio, Shirazeh Houshiary, Do Ho Suh, Juergen Teller. Fondată inițial în SoHo în 1996, galeria și-a deschis filiala din Hong Kong în 2013. Galeria prezintă lucrările artiștilor lor la scară globală.

website: lehmannmaupin.com

Gallery EXIT

Galeria EXIT a fost înființată în 2008 pentru a prezenta opere de artă conceptuale care nu se tem să fie subiective și chiar frumoase. Galeria pune accentul pe noii artiști din mass-media care articulează experiența dinamică contemporană de a trăi în Asia de Est. Aceasta reprezintă o listă diversă de artiști, printre care Chen Wei, Kong Chun Hei, Ivy Ma, Cam Wong, Nadim Abbas, Angela Su, Yeung Tong Lung, Chihoi. Clădirea sa centrală, situată pe două nivele, atrage o mulțime tânără, locală și versatilă, iar programul său este un indicator destul de bun pentru ceea ce se întâmplă în arta orientală din Asia de Est.

website: galleryexit.com

Simon Lee Gallery

Înființată în 2002 la Londra, Simon Lee Gallery operează o sucursală în Hong Kong din 2012. Reprezinta aproximativ 20 de artiști vii din domenii precum pictura, sculptura, fotografia și filmul. Galeria organizează în mod constant expoziții care prezintă schimburi de curente în arta contemporană. Lista lor impresionantă și diversă de artiști recunoscuți pe plan internațional include John Armleder, Larry Clark, George Condo, Alighiero Boetti, Angela Bulloch, Matias Faldbakken, Bernard Frize, Donald Judd, Sarah Crowner și Michelangelo Pistoletto.

website: simonleegallery.com