Jane Fonda and Lily Tomlin in Grace and Frankie (2015)

Milioane de oameni admiră picturile din serialul de succes “Grace and Frankie”, produs de Netflix. Publicul le percepe ca lucrări realizate de personajul show-ului, Frankie Bergstein, însă adevărata autoare a picturilor este artista Nancy Rosen, din Chicago.

Într-un interviu pentru publicația online artsy.net, aceasta a explicat ce înseamnă să creezi picturi pentru un show de televiziune și conflictele care apar când îți vezi arta expusă într-un mediu fictiv.

“Grace and Frankie” este o comedie ce le prezintă în rolurile principale pe Jane Fonda (ca Grace Hanson) și Lily Tomlin (ca Frankie Bergstein) și urmărește evoluția relației dintre cele 2 personaje care se confruntă cu o problemă comună – Soții lor le mărturesc că sunt homosexuali și împărtășesc o legătură amoroasă unul cu celălalt de 20 de ani.

Ce înseamnă să lucrezi pentru un serial tv? În primul rând, trebuie să ai capacitatea să lucrezi foarte repede întrucât nu puține sunt situațiile în care producătorii îi cer lui Nancy Rosen să realizeze picturi într-un timp foarte scurt.

 

Nancy Rosen

Nancy Rosen

Am învățat cum fac ca vopsea să se usuce foarte rapid. Fac asta de când mă știu, astfel că sunt mereu încrezătoare că pot să realizez comanda

Nancy Rosen

Artist

În același timp trebuie să ai capacitatea de a intra în pielea personajului asemeni actorului, pentru a crea picturi din perspectiva artistului fictiv.

Primul episod din cel de-al 3-lea sezon care a debutat anul acesta – “The Art Show”, a inclus vernisarea unei expoziții de către personajul Bergstein, iar Rosen s-a aflat pe platourile de filmare ca figurant.

Pictura de Nancy Rosen, expusă în "Grace and Frankie"

Pictura de Nancy Rosen, expusă în “Grace and Frankie”

Toate sunt create de mine, dar nu sunt ale mele. Este ciudat. A fost pentru mine o experiență extracorporală, le mărturisește artista celor de la artsy.net

Scene din “The Art Show” – “Grace and Frankie” 2017