Lucrările lui Dan Perjovschi sunt subiectul unei expoziții în cadrul universități Zeppelin din Germania. Vernisajul a avut loc la începutul lunii martie și expoziția este deschisă până pe 30 mai 2017, în spațiul The White Box, un loc cu dublă utilitate. Este folosit atât ca o galerie cât și ca un laborator experimental, laborator în care sunt testate noi forme curatoriale. Evenimentele de la The White Box au scopul de a crea un dialog între arte, comunitatea ștințiifică și societate.

Artistul român Dan Perjosvchi își descrie desenele murale ca fiind “graffiti de interior”. În ultimii ani și-a extins lucrările de mari dimensiuni și a fost prezentat în diferite bienale, ce se răspândesc ca niște texturi peste pereții monumentali ai galeriei, atât în expoziții individuale cât și de grup, la instituții de prestigiu precum MoMA New York, Tate Modern Museum din Londra, Centrul Pompidou din Paris, Muzeul de Artă Contemporană din Tokyo. Expoziția, intitulată News Uncut, abordează capitalismul și criza în care se află. Universitatea Zeppelin este situată în Lake Constance in Friedrichshafen din Germania și este o instituție privată, extrem de selectivă, axată pe cercetare.

Dan Perjovschi – News Uncut 2017 – Universitatea Zeppelin, Germania

La începutul anului, cunoscutul ilustrator Dan Perjovschi a animat pereții galeriei Art For The World din Geneva, pentru care a realizat și o serie de lucrări pe hârtie ce vor fi puse spre vânzare.

sursă poze: facebook Dan Perjovschi