Muzica și street art-ul se întâlnesc la etajul 69 al unuia dintre cei mai luxoși zgârie nori din Manhattan. Lider mondial pe piața de streaming muzical, Spotify a decis să-și mute birourile din New York în World Trade Center 4, unde va ocupa ultimele 10 etaje și va păstra funcțională, la etajul 69, galeria secretă Graffiti in the Sky. Considerată o adevărată “capodoperă în cer”, galeria reunește lucrările a 50 de artiști de street art, care și-au expus viziunile pe tavan, geamuri, pereți și podea. Desenele, instalațiile și sculpturile sunt impresionante, iar începând de anul viitor vor fi admirate zilnic de echipa Spotify.

Clădirea World Trade Center 4, distrusă în urma atacului 9/11, a fost redeschisă oficial în 2013 și reprezintă o colaborare între firma japoneză de design Maki and Associates și dezvoltatorul Silverstein Properties. Poziția simbolică în “umbra” Memorialului 9/11, face ca această construcție de 72 de etaje să aibă o încărcătură emoțională fantastică pentru newyorkezi și să reprezinte, împreună cu celelalte clădiri reconstruite din site-ul World Trade Center, puterea acestora de a se reface după tragedia cumplită de pe 11 septembrie 2001.

Proiectul Graffiti in the Sky a fost inițiat în urmă cu un an de Dara MxQuillan, Chief Marketing Officer la Silverstein Properties și Doug Smith, curator și propietar al Galeriei World Trade. Aceștia au oferit gratuit artiștilor spațiul de la etajul 69, nefinisat încă la acea vreme. Inițial, lucrările acestora urmau să fie distruse în momentul în care etajul era ocupat. Din fericire, Spotify a fost de acord să păstreze “galeria secretă”. Este un bun exemplu pentru companiile care vor să îmbunătățească spațiul de lucru pentru angajați, punându-i în contact cu operele artiștilor autentici, astfel locurile de muncă transformându-se în spații primitoare, care duc la îmbunătățirea moralului și a productivității.

Graffiti in the Sky – etajul 69, World Trade Center 4

EXPLOREAZĂ SPAȚIUL ÎN 360 DE GRADE

Art4WTC