Imagini din THE HAUS - BERLIN ART BANG

O clădire de 5 etaje abandonată în Berlin a fost metamorfozată de 165 de artiști din 70 de țări. Intitulată de THE HAUS – BERLIN ART BAND, aceasta găzduiește cele mai diverse și interesante opere de artă urbană. Este o expoziție deschisă, în care artiștii au avut libertatea să pună în practică orice idee. Fie că sunt instalații, graffiti sau proiecții video sau audio, jocuri de lumini – creațiile sunt spectaculoase.

Proiectul a fost inițiat de trio-ul Kimo, Bolle și Jörni, care se impune pe scena street art-ului din Berlin de 20 de ani. Împreună cu echipa lor, Die Dixons au invitat artiști din întreaga lume și le-au oferit câte o cameră în această clădire părăsită unde au putut să creeze liber. Proiectul nu înseamnă doar artă, ci și organizare, precum și o comunitate unită, iar website-ul oficial demonstrează asta – THE HAUS – BERLIN ART BANG – aici îi puteți descoperi pe toți artiștii ce și-au adus contribuția.

Clădirea se bucură de un succes imens, oameni de toate vârstele venind să admire labirintul de artă urbană. În plus, în schimbul sumei modice de 10 euro, artiștii se transformă în ghizi și îi acompaniază pe vizitatori pentru a le explica poveștiile din spatele operelor. Din păcate, aceasta va fi deschisă doar până la începutul lunii iunie întrucât va fi demolată în această vară, iar o construcție imobiliară va înlocui acest proiect incredibil de artă urbană.

Imagini din THE HAUS - BERLIN ART BANG

THE HAUS bubuie. THE HAUS este absurdă. THE HAUS va fi legendară. Am creat o galerie temporară în Berlin care vă va arăta efemeritatea artei prin contrastarea conceptelor artistice de înaltă calitate cu o degradare iremediabilă. Temporar, înseamnă că va trece și nu se va mai întoarce. Niciodată. Deci, fiți sigur că profitați de moment cât puteți. În vremuri în care oamenii preferă să arate poze decât să vorbească despre experiențelor lor, THE HAUS este o experiență multisenzorială care va rămâne imprimată în memoria voastră. Împreună cu un colectiv de artiști și parteneri selectați, THE HAUS este un loc unic în care nu există nici limite, nici granițe. 

ABOUT THE HAUS - BERLIN ART BANG

GALERIE FOTO: THE HAUS – BERLIN ART BANG

sursă poze: thehaus.de