septembrie, 2017

23sep - 24sep 2310:00sep 24ART WALK Street - AWS in Piata Revolutiei / 2017

Detalii eveniment

#ART WALK STREET AWS / Ediţia a 5-a/ 2017

Art Walk Street AWS este un eveniment ce face parte din proiectul Bucureşti Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului, ce lansează candidatura independentă a oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

În perioada 23–24 septembrie 2017, orele 10.00-20.00 în Piaţa Revolţiei va avea loc cea de-a 5-a ediţie a primului festival outdoor de arta din România, Art Walk Street AWS, un concept cultural cu totul nou în România dedicat manifestărilor de tip urban-art.

Art Walk Street AWS se doreşte a fi cel mai mare festival outdoor de(spre) artă din România ce îşi propune ca pe termen lung să devină motivul întâlnirii lumii artistice şi al exprimării libere, un schimb cultural şi expunere pentru arta contemporană, cu recurenţă anuală, accesibilitate pentru publicul larg şi vizibilitate internaţională.

Misiunea noastră este aceea de a crea o mai bună deschidere către artă şi viaţa culturală pe de o parte şi pe de altă parte de a creşte vizibilitatea artiştilor din România, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, în solidaritate cu toate instituţiile publice din domeniu.

___________________________________________

#AREAL

Cea de-a 5-a ediţie a primulul festival outdoor de artă din România se va desfășura în aer liber în Piața Revoluției (mai exact de la Statuia lui Iuliu Maniu pana la Monumentul „Memorialul Renasterii), într-un spaţiu neconvenţional care se doreşte a fi un loc de expunere şi socializare pentru toate categoriile de artişti, fie ei consacraţi, debutanţi, studenţi sau elevi ai instituţiilor de învaţământ de specialitate.

Într-o atmosferă casual, într-un loc știut de toti iubitorii de artă, Art Walk Street AWS în Piața Revoluției, te asteaptă în cele două zile cu un colaj de evenimente outdoor: expoziţii de tablouri ale unor pictori consacrați, newcomers în pictură, lucrări ale studenţilor din cadrul UNArte – National University of Arts şi a elevilor liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza”, demonstrații live de tehnici de pictură, ateliere de pictură, galerii de artă.

Ne dorim să ne bucurăm de artă fără eforturi financiare, fără a pretinde lux, ci doar arta frumosului .
___________________________________________

#AGENDA

Expozanţi:
#Artişti consacrați din România, Germania, Italia.
#Artişti debutanti din România, Albania, Italia, etc.
#Studenti din cadrul UNArte – National University of Arts
• Departamentului de pictură
• Departamentul de sculptură
• Departamentul de artă murală
• Departamentul de ceramică/sticlă/metal
#Elevi ai liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza”.
#Artişti newcomers
#Live-acturi de pictură
___________________________________________

#PREMII

Din dorinţa de a crea o punte de legătura între privitor şi artist, de a realiza un spaţiu neconventional dar real de comunicare, socializare şi interacţionare directă între publicul vizitator şi artşti, suntem primul festival outdoor de artă care prin voluntarii noştrii oferim publicului vizitator şansa de a-şi exprima liber preferinţele privind artiştii din cadrul festivalului.
Ei sunt cei prin intermediul cărora la finalul festivalului sunt desemnaţi câştigătorii celor trei categorii de premii.

În cadrul evenimentului există trei categorii de premii care vor fi votate în mod liber de către publicul vizitator şi anume:
➢ Premiul “ARTWALK PLATINUM”- pentru cel mai votat artist consacrat
➢ Premiul “ARTWALK GOLD” – pentru cel mai votat artist debutant
➢ Premiul “ARTWALK SILVER” – pentru cel mai votat student si elev

Vă aşteptăm în număr cât mai mare pentru a decide împreună căştigătorii celor trei secțiuni de premii oferite de sponsorii nostri.

#INTRAREA ESTE LIBERĂ !
___________________________________________

Like, share and subscribe it keeps the ART alive!

Contact:
www.artwalkstreet.ro
irina.calota.fineart@gmail.com

Program

23 (Sâmbătă) 10:00 - 24 (Duminică) 22:00

Locație

ART WALK Street

Piața Revoluției, 010086 București, România

X