Balet în 360° – “The Perfect Place” este primul video coregrafic realizat folosind tehnologia 360°, iar rezultat este spectaculos. Narațiunea, special creată pentru acest tip de mediu online, oferă o experiență inedită dând ocazia publicului să fie mai aproape de balerini și să “se plimbe în jurul lor” în timp ce aceștia dansează. Video-ul spune povestea unui cuplu ce încearcă să reaprindă flacăra iubirii. Cercetând mai adânc în viața unei relații aparent perfectă, balerinii explorează vidul și regretul în spatele fațadei.

Balet în 360° – “The Perfect Place” reprezintă o colaborare dintre CEO și Directorul artistic de la Scottish Ballet Christopher Hampson, coregrafa Sophie Laplane, Directorul de Artă Digitală de la BBC Laura-Jane McRae și producătorul 360 de la BBC Edwin Wyatt. Video-ul face parte dintr-un proiect amplu inaugurat de Scottish Ballet în această primăvară. Intitulat Digital Season, Under The Skin, acesta își propune să creeze noi și inedite modalități de a experimenta dansul în mediul online.

Balet în 360° - The Perfect Place

Metode de vizualizare Balet în 360° – The Perfect Place

  1. Utilizând ochelarii speciali Google Cardboard (sau un model asemănător) pentru a urmări video-ul 360° prin aplicația de mobil YouTube.
  2. Direct pe orice tip de tabletă sau smartphone – mișcați dispozitivul pentru a vă bucura de experiența 360°.
  3. Pe orice desktop sau laptop accesând video-ul prin browserele Chrome, Opera, Firefox sau Internet Explorer – pentru a vă mișca în 360° dați click pe video și drag în direcțiile dorite.