Tom Bob este unul dintre acei artiști de street art care prin creativitatea și talentul său, pur și simplu înveselește spațiul urban. Originar din New York, acesta și-a dezvoltat un stil plin de culoare, animat, iar locuitorii orașelor sunt absolut încântați de conceptele sale. Cunoscut mai mult la nivel local, recent, datorită online-ului și rețelelor de socializare, o serie de lucrări realizate în orașul New Bedford au devenit cunoscute în întreaga lume. În plus, numeroase publicații americane și-au exprimat dorința ca autoritățile să nu distrugă creațiile lui Tom Bob sau să ia vreo măsură împotriva acestuia.

Artistul reușește să vizualizeze opere de artă în cele mai neobișnuite locuri cum ar fi burlanele, gurile de canal, terminale electrice, obiecte ruginite și părăsite, pe care apoi, le transformă în personaje viu colorate. Fie că vorbim de maimuțele, elefanți, roboți, extratereștrii, protagoniști din desene animate celebre sau elemente amuzante, toate acestea încântă trecătorii de toate vârstele. Așa cum se poate observa pe pagina sa de Instagram, acesta și-a exprimat ideile în numeroase orașe din Statele Unite și chiar a colaborat cu alți artiști pentru lucrări de mari dimensiuni.

Street Art – Tom Bob
Street Art – Tom Bob

S-a numărat printre artiștii invitați să realizeze proiecte pentru festivalul Governors Ball Music Festival de anul acesta. În plus, popularitatea creaților sale l-au plasat în lista Wear Where Well a celor mai bune desene stradale din cartierele newyorkeze SOHO, Nolita și Chinatown.

Prin manifestările sale de street art, Tom Bob își dorește să revitalizeze mediul urban, să îmbunătățească starea de spirit a comunităților și încurajează publicul să se angreneze în astfel de acțiuni.

VIDEO – TOM BOB

Unul dintre cei mai cunoscuți inițiatori ai acestui stil de street art este francezul OakOak, care și-a început activitatea în anul 2006. Născut în Saint-Étienne, acesta a impresionat prin ingeniozitatea sa de a transforma o crăpătură în asfalt sau un coș de gunoi în imagini amuzante ce dau poezie orașului. A fost prezent în numeroase expoziții în Paris, Lyon, Newcastle, Chicago, iar lucrările sale au fost reunite în două cărți publicate în anul 2011 și anul 2014.

Galerie foto – Tom Bob – Street Art