Ajuns la cea de-a patra ediție, Art Safari 2017 a avut deschiderea oficială pe 18 mai 2017. Cea mai mare expoziție de artă din România, cu peste 100 de standuri și camere expoziționale se desfășoară în acest an în Galeriile Kretzulescu din Calea Victoriei 45, lângă Muzeul Național de Artă. Timp de o lună de zile, Pavilionul de Artă București oferă publicului un număr impresionant de expoziții cu artiști români și străini, organizează conferințe de artă, lansări de cărte, performance-uri, proiecţii video și creează activități artistice dedicate copiilor. În plus, Pavilionul Galeriilor va prezenta săptămânal expoziții noi susținute de galerii românești și străine. Printre cele 3.000 de persoane care au participat la avanpremiera de joi seara, s-au numărat colecționari atât din întreaga tară, cât și din străinătate.

Ediția Art Safari 2017 se va concentra, printre altele, pe 2 expoziții importante:

“Luchian și Independenții” – expoziție dedicată lui Ștefan Luchian, cu prilejul Centenarului Luchian, reunind laolaltă sute de capodopere din muzee și colecții private.

”Notes on a Landscape” – Romanian Artist – o expoziție curatoriată de Wim Waelput (KIOSK contemporary, Ghent – Belgia), un studiu despre tipologiile artistului român în ultimii două sute de ani, între comanda socială și gustul colecționarului, între conveniențe și experiment.

Avanpremieră Art Safari 2017

18mai - 19iuniemai 1812:00iunie 19ART SAFARI 2017

Pentru mai multe detalii despre alte activități artistice din București vă invităm să consultați CalendART-ul.

Vezi CalendART